понеделник, 20 август 2018 г.

Човек като Бенчо Бенчев не може да забогатее от честен бизнес



Гледах интервю с прочулия се напоследък Бенчо Бенчев и останах поразен. Не искам да го обидя, но ми се видя малоумен. Трудно се изразяваше, сякаш чакаше някой да извади думите от устата му. Не, такъв човек със сигурност не може да забогатее от честен бизнес. Според мен би се затруднил дори да пазарува във "Фантастико", но не желая да задълбавам в подобни заключения. Друго искам да кажа.














Господин Бенчев твърди, че отивал в Турция за бизнес среща. Щял да договаря износ на плодове. Митьо Очите се оказал в колата му съвсем случайно. Просто искал да отиде в южната ни съседка за да се лекува, понеже бил болен. Политикът-бизнесмен изобщо не подозирал, че Интерпол издирва неговия спътник, иначе не би го взел.

Как да му повярвам, кажете?











Вече споменах, че според мен човек като Бенчев не може да управлява какъвто и да било бизнес, още по-малко крупен. Очевидно е, че не притежава съответните умствени качества, щом трудно следи собствената си мисъл и едва се изказва, мърморейки като двойкаджия на изпит. Следователно по друг начин е натрупал пари.

Единият вариант е просто да е марионетка, лице на човек в сянка. Някой друг управлява и диктува, а Бенчев само се появява тук-там и разписва.

Вторият вариант, който не изключва първия, видях изказан в един коментар чрез думите "колко ли земевладелци е съсипал, използвайки хората на Митьо Очите". За съжаление такива неща продължават да се случват из плодородните полета на България. В същата насока говори и дългогодишното приятелство на Бенчо Бенчев с Найден Милков, който освен като фолкпевец се прочу и с това, че беше разследван за рекет. Още една "случайност"! Не знам за вас, но аз хич не вярвам в честността  на хора, които поддържат близки контакти с рекетьори. Един да ти е приятел по случайност разбирам, но ако са повче, май понамирисва.












Митьо Очите случайно попаднал в колата. Вероятно не е имал финансова възможност да пътува сам. Е, на всеки може да се случи - криза, беднотия и т.н. По-странното е, че Бенчев не знаел за международното издирване. Tук вече чашата прелива! Значи куцо и сакато в България знае, но ти не подозираш, че Интерпол търси твой близък приятел, въпреки че би трябвало да си сред първите научили? Особено ако си крупен бизнесмен, който естествено следи максимална част от новините или най-малкото има куп хора, които да му го съобщят. Кой би повярвал на такава опашата лъжа?

Корнелия Нинова побърза да се разграничи от Бенчо Бенчев. Много ясно, че ще го направи. Но защо сега, а не когато е приемала пари за партийната каса? Сигурно и тя не е знаела съвсем нищичко за дарителя. Малко ме притеснява това, че в политиката са влезли хора, които хептен нищо не знаят, не чуват, не виждат. Как ще искат да ни управляват? При такова незнание те явно се нуждаят от куче-водач.

Господинът дори се чувства жертва
А някои хора не се страхуват от мутри
Цял Несебър трепери пред страшилището Митьо Очите, но бабки му разказаха играта

1 коментар:

  1. Стефанов от Пловдив
    Тоя ли да върти бизнес? Напомня ми за Митьо Пищова. Също толкова надарен с акъл.

    ОтговорИзтриване