сряда, 23 април 2014 г.

Видях потресаваща манипулация





Комунистическите публикации по принцип са елементарни, нелогични и простовати. Затова се зачетох в една по-различна, т.е. добре развита, което я прави опасна, защото лесно ще обърка представите на някой млад или необразован човек.

Още в самото начало авторът отсича: онези, които не обичат Русия, са платени или глупаци. Това, разбира се, е контраудар, понеже много отдавна комунистите са хванати в ползването на платени форумни драскачи. Доказано е, а гафовете им продължават до днес. За умствените им качества няма да говоря – известно е, че за да просъществува диктатура като комунистическата, интелигентните хора трябва да бъдат елиминирани по един или друг начин, а на преден план да излязат по-ограничените, т.е. лесните за манипулиране. Поради тази причина отдавна спрях да търся интелигентен комунист.

След очевидната провокация в началото на споменатия постинг, веднага последваха разбиващи коментари и куп въпроси. Авторът отначало ги пускаше, но като се събраха прекалено много неудобни, на които не е могъл да отговори, бързо започна да трие.

Например попитаха го защо дъщерята на Путин е в Холандия, след като според него западният свят е пред разруха, а в Pусия цъфти райски живот. Естествено, не отговори, а отвърна с контравъпрос “Защо пък не?” Няма как да признае, че мизерията е в Pусия, като същевременно самите руснаци се натискат да отидат на запад. Ако са верни твърденията му за охолството, донесено от Путин, тогава дъщеря му щеше да е при него. Обаче комунистите не обичат логиката и голите факти, понеже ако ги отчетат, трябва да забравят за любимата си идеология.

Щях да го напиша като отговор под онази публикация, но авторът побърза да предупреди всички, забележете: нямало да пуска коментари, които не включват любов и уважение към Pусия и в частност към Путин. Tук направо онемях и вече бях убеден, че авторът е не само глупав, но и психично болен. Как да изпитваш любов и уважение към държава, която половин век е тормозила родината ти?




В свой коментар платеният драскач обяснява: дели хората на нормални и русофоби. Значи според него е нормално да обичаш душманина си. Класика: лудият мисли другите за луди. Имаше още умопомрачителна словесна акробатика. Например според него навикът на руснаците да крадат чужда територия и материални постижения не бил престъпление, а показвал колко са отворени към света и с удоволствие приемат чуждото. Твърдеше го сеpиозно. За пръв път виждам подобно нагло оправдаване на престъпления.

Това ми беше достатъчно. Спрях да чета и си пожелах този автор по-скоро да бъде прибран в психиатрията.





7 коментара:

  1. Това беше вледеняващо!
    Като крадеш, значи си отворен към другите. Приобщаваш чуждото.
    Стряскащо безочие!

    ОтговорИзтриване
  2. Уважение към Путин, към този престъпник?:)) И любов даже. А нещо еротично не иска ли:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е изключено да има и еротични фантазии. Не би ме изненадало от човек с такива перверзни изкривявания.

      Изтриване
  3. Абе,защо всички платени демократични драскачи мислите че руснак и комунист е едно и също?!?Или Българин,който симпатизира на Русия е комунист...Не!Напротив!Ненавиждам комунистите!Но мразя платените американски лизачи и некомпетентни драскачи опитващи се да разсъждават!

    ОтговорИзтриване
  4. Хм, ако смятате че Янките са по добри........ Всяка една световна сила го прави. Вие виждате само и единственно Путин, ми какво правят американците? То, не бе Виетнам, не бе Ирак, не бе Авганистан, да не говорим за Колумбия, Панама ..... При тях многоточието е безкрайно. Мога да кажа само едно, браво на Путин, че се опитва да възроди тази страна по един или друг начин. Вие мислете каквото си искате, и коментирайте, както си искате, това е демокрацията, не забравяйте обаче, че България в сегашният си вид е творение на Америка и ЕС ,а не на Русия. Не знам какво ще направи Русия за България, но виждам в момента какво са направили за нас НАТО и сие. Разруха и след разрухата пак разруха. Всички съдите социализма... я се огледайте и забележете разликата. Неработеща индустрия ,която бе на едно от световните нива. Хора имащи работа и спокойствие, крииналитет почти нулев. Но какво да ви говоря, на вас, лаиците... то вие сте разбирачи. С какво е по добра вашата пропаганда, от тая която, защитава интересите на Русия. Хитлер е казал, Работата , те прави свободен... може би и да е бил прав. Сега имате свобода, да драскате колкото си искате, ама си нямате работа. И запомнете го, никой, на никого с нищо, не е длъжен. Всеки мисли , само за себе си. Това и прави Путин в момента.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярваш ли на всичко това, което си написал?
      Един пример: нямало престъпност при условие, че самата държава беше престъпник, който убиваше хора заради правото им на мнение. Какво повече да говорим за "несъществуващата" престъпност преди 1989г и въобще за всички измислици, написани от теб? Затова ви е нужна информационна завеса - ако хората научат истината, няма да остане нито един в тоталитарна комунистическа държава.

      Изтриване