неделя, 6 септември 2015 г.

Маршал Толбухин – луд за връзване





Не е тайна, че за да станеш военен, трябва да си поне малко чалнат. Не говоря за страхливите комунистически мишки, получили пагони между 1944 и 1989г – лесно е да си войник в мирно време. Говоря за онези, които са влизали в армията с пълното съзнание, че ще участват в истинска война. За тази цел определено трябва да си луд. Нали не мислите, че нормален човек би изгарял от желание да стреля по хора?

Колкото по-висш чин получиш, толкова повече пишеш. Ако си генерал може и по учебниците да те изучават. Сигурно на това се е надявал ръкоблудецът маршал Толбухин, прахосал тонове мастило, за да опише чекиджийските си блянове.

Същият маршал е главнокомандващ на Трети Украински Фронт по време на Втората световна война, герой на Съветския съюз, почетен гражданин на редица градове, между които София и Добрич (бившият град Толбухин). Има още много медали, а сигурно и такива, за които не е останало място на униформата. Така е: едни се възбуждат от порно, други от медали и военни паради.





Какви неща е надраскал маршал Толбухин! Даже са го публикували в книги.

Според него българското население посрещнало с радост Червената армия. Знаем за тази любима комунистическа лъжа, както знаем и истината – българите са бягали уплашени. От друга страна смее ли някой да вдигне оръжие срещу значително по-многоброен враг? Особено ако не си свикнал да държиш пушка, а лопата и мотика.

Подобно на всички убедени комунисти, Толбухин също определя инвазията в чужда държава като освобождение, но и той не обяснява от кого са ни освободили, щом не е гръмнала нито една пушка. Това очевидно и дразнещо противоречие явно не смущава съветските дезинформатори, а от друга страна показва, че не уважават умствените способности на собствените си сподвижници, т.е. не очакват да си зададат логичния въпрос, що за война е без гърмежи.

Като черен хумор звучи твърдението, че СССР освобождава България от германско иго, имайки предвид че дни по-късно започват кръвопролитията на Народния съд, елиминиращи всички несъгласни с крадливите комунистически мераци и убиващи всеки полет на свободната воля. Трябва пак да се запитаме къде всъщност е свободата: там, където живееш по собствена воля, или там, където си закован насила и тръгнеш ли да бягаш, ще те застрелят на границата. Червените орки адски много мразят този въпрос и ако им го зададете, като нищо ще получат я инфаркт, я инсулт. Защото хората наистина мразят комунизма и това никак не се харесва на другарите.

Боже, какви обръщения! Толбухин може би е нямал търпение да изнесе поучителна реч, затова е започнал със сухи тренировки на хартия. 




Всички българи да зарежат работата си и да помагат в свещената война - опа, как напомня призивите за джихад. Братският български народ да се подчинява на съветската армия – направо братски съвет (като робовладелец към роб). Офицерите да убиват гадни фашисти – тук личи хуманизмът на Толбухин, който явно е против кръвопролитията (също както Джак Изкормвача). Търговците да развиват фирмите си така, че да помогнат за победата над Хитлеристка Германия – тук не разбрах какво е имал предвид, но вероятно пак е някакъв хумор. И най-накрая: българите да не вярват на немските лъжи, че ще им бъде отнета частната собственост от руските освободители, т.е. да не вярват в онова, което действително се случило броени дни по-късно. Разбира се, комунистите ограбили богатите, а на бедните, като нямало какво да вземат, великодушно оставили почти незабележимата им собственост.

........................................................

Още по темата

Как ни изпързаляха руснаците


3 коментара:

  1. Съгласен съм, че руснаците винаги са били луди пръчки, но ти май виждаш опасност само от тях. Американските маниаци се подобна заплаха. Не виждаш ли българските демократи как са им се нагъзили с готовност? Големите демократи. Също толкова раболепни като комунистите. Само господарите им са различни. Много от тях са си бивши комунета, няма какво да се лъжем. Като тръгнеш от Костов, всичките му приближени са бивши червени. Много го е закъсала България. Мъка голяма:(((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да пишеш яростно срешу едните утврждавайки колко са добри другите ... Да гониш дявола със Везезевул нещо такова се получава :-)

      Изтриване
  2. Hab einen schönen Tag und danke für deinen Besuch im Blog sei herzlichst gegrüßt Klaus

    ОтговорИзтриване