сряда, 21 август 2013 г.

Човечеството изчезва през 2100 година





Учени предсказаха, че след броени десетилетия, вероятно до 2100 година, Световният океан ще потопи всички градове, властта над света ще премине в медузите, а човешкото присъствие ще се свие до санитарния минимум за оцеляване на вида.От хуманитарната организация DARA прогнозират глобалното затопляне да доведе до смъртта на 100 милиона души още до 2030 година, а произведения от човечеството БВП да се свие с 3.2%.

Тази страховита прогноза е направена в новия доклад на Междуправителствената група експерти по изменение на климата. Учените напомнят, че причина за глобалното затопляне е и човешката дейност, а влошаването на ситуацията се наблюдава от десетилетия.

Сред изводите е, че от 1951 до 2010 година повишаването на средните температури на повърхността на Земята е предизвикано наполовина от човека. Друго заключение е свързано с бързото намаляване на запасите от риба в океаните и рекордна популация от медузи, които може да станат господстващ вид до две-три десетилетия.




Очаква се докладът да бъде обсъден на конференция в Стокхолм в следващата седмица, а резултатите от нея ще бъдат публикувани в началото на септември.

Към тревожните информации за океаните се присъединиха и немски учени от Иститута за полярни и морски изследвания, които са установили, че дъното на Северния ледовит океан е осеяно с пластмасови отпадъци и всякакъв боклук, изхвърлян от кораби и намиращи се на брега градове. Това уврежда непоправимо екосредата и води до непредвидими последици.


Blitz.bg

.......................................................................
.......................................................................
.......................................................................


За реклама в сайта
Намериха гробницата на Александър Македонски?
Роджър Уотърс: Колеги рокаджии, бойкот на Израел!
Свършиха земните ресурси за тази година
Гол на плажа (снимки 18+)






Няма коментари:

Публикуване на коментар