вторник, 21 април 2015 г.

Обвиняват нацистите, а оправдават комунистите!





Не знам дали заради приказката “Всеки гледа от своята камбанария” или просто някои хора не са прочели достатъчно книги, но се стига до абсурда да обвиняват нацистите за неща, за които оправдават комунистите. Всеки знае за варварството на германците. А колко хора са чували, че комунистите са правили абсолютно същото?




Да вземем експериментите с живи хора. Да, ужасно е. Няма значение кой го прави – то е отвратително. Tогава защо разни червени другари и другарки се възмущават от хората на Хитлер, а същевременно нямат нищо против, че същото се е случвало в собствената им държава, в мирно време и спрямо собствените им съграждани?

Не се правете на изненадани! Или наистина вярвате, че Белене е бил хотел за богоизбрани? Имало го е във всички комунистически държави. За СССР е изписано достатъчно. А в Румъния проста жена като Елена Чаушеску дори е получила научно звание, благодарение на експериментите си - включително върху хора. 




Но електоратът на БСП няма нищо против. Нали други са били измъчвани.

По същия начин прилагат двоен стандарт и за още  неща. Например всеки знае трагедията в Ястребино и разстрела на невинни деца. Никой не остава равнодушен. Но защо червените другари се отнасят с пренебрежение към комунистическия атентат в църквата “Света Неделя” през 1925г? Там също е имало невинни хора, включително деца. Hе съм забелязал комунистите да заклеймяват това чудовищно зверство. Споменеш ли го, бързат да препратят в съвсем друга посока. Явно не ги трогва. А всъщност говорим за много по-голяма трагедия от онази в Ястребино. Броят на жертвите е несъизмерим.


                                                                           


Излиза, че за червените другари няма значение какво се е случило, а кой го е направил и дали е удобно за партийната линия. Има ли нещо човешко или нормално в това отношение?

6 коментара:

  1. Ти (Партийо Любима) права си, когато съгрешиш дори ...
    Това е набито с парен чук в чугунените глави

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Интелигентният човек знае, че е в негов интерес да показва и самокритика понякога, но българските комунисти предпочитат да обвиняват винаги другите. Дори за нещо толкова всеизвестно като политическите репресии пак предпочитат да си правят оглушки. Явно се изживяват като съвършени същества, а както знаем безгрешни хора няма.

      Изтриване
  2. Не само когато става дума за политика. Bинаги е имало злобни хора, които не съчувстват на другите и намират за нормално да пълнят гуша с чуждите страдания. Въпросът е дали ще им се даде власт.

    Hай-удобнa е комунистическата идеология, тъй като под прикритието на измамна социална политика и измислено равенство, една част мачка болшинството. Колкото по-дълго се задържат на власт, толкова по-безскрупулни стават. Ако имат наследници, родени в пълна безнаказаност, те ще са още по-увредени, неконтролируеми и опасни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Да, злобата и лошотията имат много измерения. Tе се проявяват и в семейството. Злият човек тормози близките си. Българският комунист разсъждава като турчин – мястото на жената е до печката и най-важното й занимание за деня е да направи салата за ракията на мъжа си. Точно като при турците. Cигурно това е една от причините за близката дългогодишна дружба между БСП и ДПС. “Враждата им” е само шоу за наивници. После на кафенце и на закрито изглаждат различията.

      Изтриване
  3. ...още по-големо тъпоумие : фашистите са били на власт въ италия около 20 години , а нацистите са били само 12 години въ грмания , а болшевишките човекоядци са вече почти 100 години още на власт и сравнението не е въ полза на комунягите/каза го и желю желев-комунистът/...хитлер е бебе въ сравнение със най-масовият убиец въ човешката история - сталин и нквд-чк...

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Комунистите са събрали толкова мутирала злоба, че открито се възхищават от един наистина масов убиец като Сталин. И днес говорят за отваряне на лагери, разстрел и други подобни. Естествено, не разглеждат варианта, че и те могат да бъдат разстреляни, защото сa убедени в своята непогрешимост. Смятат кражбите и убийствата си за честни и необходими. Ако им трябва повод, просто наричат някой фашист и ето причина да го застрелят и ограбят. Hамират това за напълно нормално и правилно. Така поддържат измама за своята ангелоподобност.

      Изтриване