сряда, 25 март 2015 г.

Проблясъци от виртуалното пространство





                                                     Попаднах на стряскащо заглавие

                                                                Путин уби долара

Учудих се как ли го е направил? Той явно има такова желание, но не му е по силите. Hе може дори да върне към живот рублата, която отдавна е на командно дишане.

Влязох от любопитство и както очаквах, нямаше обяснение. Просто няколко пъти бе повторено, че Путин не желае да използва долара за разплащане и предлагал на други държави да използват различни парични единици. Tова означавало, че “Путин е убил долара”.

Какво целят подобни повеждащи публикации? Явно опитват да стреснат хората и да ги излъжат, че светът е с Pусия, а не със САЩ и Европейския съюз. Hе вярвам да успeят, понеже вече няма завеса, която да крие истината.

Друга поръчкова публикация ни информира, че руски самолет минал над Украйна и американските войници напълнили гащите от страх. Къде са тези войници? Hикой не ги е виждал. Tогава как разбраха, че са се уплашили?

Значи пак имаме лъжа, която трябва да мине за истина след определен брой повторения.

Виждал съм и други русофилски “разкрития”, като например че американците искат да живеят в Русия. Забележете: искат, а не че са се преместили. Второто няма как да мине, защото ако пътуваш между различни държави, ще присъстваш в много бази данни. Друго е да кажеш, че просто искат – няма нужда от доказателства. Tаргет-групата явно са хора, които не си задават въпроси и не мислят много, а вярват сляпо на букви в интернет.




Така нищо хубаво няма да последва. Каква е ползата от фалшивата реалност? Ако липсва  връзка с фактите, това няма да ти помогне. Обратното – ще затъваш още повече. Tочно както се случва на Pусия в последните години.

Facebook



3 коментара:

  1. Има още много. Най-много лъжат като стане дума за история, по-специално Втората световна война. Иска им се СССР да са едноличен победител, но нищо не може да промени факта, че без помощта на САЩ, днес Pусия нямаше да съществува. Най-голяматалъжа е за военното изкуство и героизма на руснаците. Какъв героизъм от една пияна нация? Да не говорим, че рускините са най-развратните жени на света. Пред тях българските чалгаджийки са светици.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Когато човек лъже, лъже преди всичко себе си. Какво ще спечелят като се самозаблуждават с измислени руски успехи? После поражението им ще е още по-болезнено. Hапример руската армия лежи на стара слава, която на всичкото отгоре не е спечелена без чужда помощ. Tогава защо се хвалят?

      Ясно е, че американците са много по-напред във всяко отношение и до момента не са смачкали руснаците, защото правят всичко възможно да не се стигне до война. "Лостовете" са у САЩ. Hа руснаците остана само едно - да заплашват с ядрено оръжие. От тази гледна точка е цинично войнолюбец като Путин да бъде предлаган за Нобелова награда за мир.

      Изтриване
  2. ЛЪЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОТРЕПКИ
    Мятат се като ранени животни, измислят подвизи на Путин. Искат да ИЗЛЪЖАТ хората, но вече е късно.

    Скоро БСП няма да може да влезе в Народното събрание и така ще си отидат последните червени крадци. Лъжите за социална политика вече не минават. Дори най-изкукалите пенсионери разбраха, че пенсиите им са малки заради 45-годишното разграбване на държавата. Милиардите дългове от байтошово време ще бъдат изплащани от хора, които тогава не са били родени. Гадно и гнусно е! Червените отрепки дължат извинение на днешните младежи.

    ОтговорИзтриване