вторник, 7 януари 2014 г.

Загадки и легенди от Хавайските острови - Старият път за Пали





За стария път за Пали, заменен от разположената наблизо магистрала, също има много необясними истории. Този път е подходящо място за призраци и истории за тях, защото наоколо има гъсти гори и липсва осветление.

Някои разказват, че са видели големи бели фигури, пресичащи пътя пред автомобилите ми. На този път са се случили безброй много катастрофи, за повечето от които няма никакво обяснение.

Наблюдателният пост към Пали е бил място за едни от най-решителните битки на крал Камехамеа при обединяването на Хавай. Това място е обитавано от призраци, които се появяват в определени нощи, а също и привидения на войници, скачащи от скалите. Стара легенда предупреждава, че превозът на свине по магистралата за Пали, съединяваща Хонолулу и Канеохе, е напълно забранен. Хората вярват, че свинете привличат духове и влошават отношенията между богинята на огъня и вулканите - Пеле, и бога на свинете Камапуаа.

Тези, които возят със себе си свински продукти, са в опасност от транспортно произшествие. Хората вярват, че проблемите с автомобили са опит на Пеле да предотврати навлизането на бога на свинете в нейно владение.
Ако нещо, свързано с тази легенда, ви се случи на пътя - авария, катастрофа, - опитайте се максимално бързо да се отървете от месото и ще се избавите от неприятната ситуация. В случай че непременно трябва да превозите месото от прасе със себе си, тогава го загънете в лист от бамбук или бананови листа за защита.

На подветрената страна на стария път за Пали се намира ъгълът на Морган с гигантско дерво, където се случват много срещи с духове и привидения. Някои разказват за появата на тела, висящи на дървото, и загадъчни звуци, идващи отгоре.

Тайните на Хавай продължават да омайват жителите и гостите на островите.
Най-интересните истории съществуват само в устна форма. Ако ви е интересно да узнаете повече, разпитайте местните жители и те непременно ще споделят с вас няколко истории, от които ще ви полазят тръпки.


Румяна ГЕНАДИЕВА, "Жълт Труд"






Няма коментари:

Публикуване на коментар