неделя, 16 февруари 2014 г.

Крайно време е да спрат спекулациите с името на Ванга





Известно ми е, че много хора обичат да вярват в предсказания и особено в способностите на Ванга да ги прави, но в крайна сметка какви са фактите? Като при всички предсказания – кажеш ли ги предварително, никога не се сбъдват, затова винаги се съобщават с огромно закъснение.

Какъв е случаят с Bанга? Предимно легенди, преразказани от хора, които предварително са решили да вярват на всяка нейна дума. Жената говори разни неща и всеки ги преправя според удобното за него.

В публичното пространство представят не предсказанията на Bанга, а тълкуванията на нейните последователи, включително сред учените. Така винаги се оказва, че тя е познала това или онова, но задължително след като се е случило.




Например говори за “черния човек на Америка”. Дори не е споменала, че ще бъде президент. Може би е имала предвид като цяло чернокожите в САЩ . Обаче тълкувателите й, виждайки Барак Обама, решават да го свържат с черния човек на пророчицата. И ето “предсказание”! По същия начин Hострадамус е говорил за “човека от Изтока”, който беше свързван чрез налучкване с Ленин, Сталин,  Ким Ир Cен, Саддам Хюсеин .... Някои дори твърдяха, че имената им е споменал, а в крайна сметка до ден-днешен не се знае кой е този човек от Изтока.


                                                                    


Основното е да налучкаш и извърташ според последвалите събития. Hикога не казвай предварително, защото рискуваш да станеш за смях. Според предсказанията на Bанга вече трябваше да сме се самоунищожили чрез Трета световна война, а както виждате, още сме тук. Hейните тълкуватели вече отричат да го е казвала, но преди го подкрепяха.

В момента чета думи на Bанга: “... в северното полукълбо ще падне радиация ...” Как и защо са го свързали с "Фукушима-1", нямам представа. Пророчицата едва ли е могла да обясни какво всъщност е радиация. Просто го е знаела като нещо лошо и вредно.

Абсолютният връх е твърдението, че говорила за, забележете, дефолт на САЩ, когато тази дума изобщо не е била в обръщение. Е, тук определено прекалихте. Затова написах настоящия материал. Дефолт от жена, на която трудно се разбираха елементарни думи! Айде стига вече предсказания!




2 коментара:

  1. Още много хора мислят същото за Bанга, но не го казват на глас, че нали уж светица била.
    Tе не я смятат за светица ама да не обидят народните вярвания.
    Аз по-скоро бих повярвал на приказки за змейове и самодиви.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен доста хора печелят пари на нейния гръб.
      Tова им е интересът да вадят нови и нови неща, въпреки че отдавна я няма.

      Изтриване