сряда, 16 октомври 2013 г.

Фандъкова: Решиха за допълнителни бежански центрове в София без допитатване до местната власт





Ето как започват проблемите! Искат невъзможното, а после ще обвиняват. Стоварват ги върху главата на Фандъкова, защото макар и политически противници, знаят че е оправна и ще им свърши работата, за която получават заплати.

Публикацията:

Решението за отварянето на допълнителните центрове за бежанци в София, беше взето без властите да се допитат до местната власт. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

„Това не е правилно, защото именно то поражда проблемите след това. Неколкократно съм обявила, че капацитетът на центровете за бежанци е запълнен. Това са държавни сгради, които бяха предоставени от различните министерства. Столична община няма ресурс, няма допълнителни възможности да приеме повече бежанци. За мен е много важно какво правим със сериозния натиск към София от страна на хората, които вече ще са получили статут, дори и от другите центрове. Затова трябва да се предприемат много спешни действия за справянето с това ново предизвикателство, което ще се появи за допълнителните социални, здравни мерки, които трябва да се предприемат от различните институции”, посочи Фандъкова.

Тя заяви, че Столична община няма собствен ресурс, за да се справи с проблема с бежанците.

„Очакваме включването на държавата в лицето на Министерството на социалната политика, на здравеопазването, образованието и на европейските средства, с които да може да се подкрепи този процес. Притеснява ме като кмет какво ще правим, ако през зимните месеци се увеличат хората на улицата. През последните три години открихме няколко центъра, включително и кризисен център за софиянци и хора от страната, които остават нощем на улицата, за да бъдат прибрани, обгрижени, да има достатъчно социални кухни. С натиска, който се очаква, броят на тези хора може да се увеличи и затова е необходимо да се отделя специален ресурс”, посочи Фандъкова.

Още в Actualno.com


........................................................................................................................................
........................................................................................................................................
........................................................................................................................................

За реклама в сайта

Прекратиха делото за фалит на ВМЗ

Американската икономика страда от непрекъснатите кризи

Решаваща седмица за преговорите в Германия

Ще надделеят ли джихадистите в Сирия?






1 коментар:

  1. Не е само това. Знаят, че проблема е нерешим за местната власт и няма как да стане без помощ от държавата. Tочно тук ще я резнат за да се издъни.
    Прекалено много хора я харесват и върши отлична работа. Няма друг начин по който да я спънат.
    А в същото време ще чакат пари от Европа за бежанците и ще си ги разделят крадливите комунисти и турци.

    ОтговорИзтриване