понеделник, 22 юли 2013 г.

Съдът връща на работа гарда от НСО, изгонен заради Ахмед Доган




Административният съд в София отмени заповедта за уволнение на полк. Георги Райков от Националната служба за охрана.

Райков обжалва уволнението си от НСО, след като беше изгонен от службата заради инцидента с почетния председател на  Ахмед Доган. На 19 януари по време на националната конференция на Движението в зала 3 на НДК, 25-годишният Октай Енимехмедов заплаши Доган с пистолет. Полк. Райков ръководеше авангарда, който отговаряше за мероприятието.

Още тогава той отрече обвиненията за пропуск в охраната и заяви, че ще обжалва заповедта за уволнението си, подписана от шефа на НСО ген. Тодор Коджейков.

Делото бе образувано по жалба на Георги Райков срещу въпросната заповед, с която му е наложено дисциплинарно наказание „уволнение” и е прекратен договорът му за изпълнение на военна служба, на длъжността „главен инспектор” в Сектор 04 „Масови мероприятия, гости и делегации”, Отдел 01 „Охранителен”.

Съдът е приел, че заповедта подлежи на отмяна поради недоказване по безспорен начин на вината на Райков. От институцията посочват, че началникът на НСО не е обосновал наличието на пряка връзка между вменените на служителя действия (бездействия) и случилото се. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд.

Dnes.bg

.........................................................................................
.......................................................................................
.........................................................................................

Рекламирай бизнеса си!
10 от най-невероятните снимки на космоса
Държавната измяна на властта
Истина или лъжа: Ани Цолова искала да си избелва кожата
Правят "черен списък" на некоректни работодатели





Няма коментари:

Публикуване на коментар