сряда, 31 юли 2013 г.

Арестуваха ченге - тартор на частно Енерго





Патрулен полицай е арестуван днес като посредник на група за манипулиране на електромери.

Заедно с него са задържани служител на ЕВН и още един техник, които пренастройвали електромерите , за да отчитат по-малко енергия.

Акцията е на дирекция “Вътрешна сигурност” и е проведена в пловдивско село, в момент когато техниците “преработвали” електромера на фирма за производство на хляб, научи Marica.bg.

Тарифата за пренастройване на уреда била 700 лева, като 100 лева били за техниците, а 600 лева прибирал полицаят, който намирал клиенти за услугата.


“Със служителя се занимава “Вътрешна сигурност” и Окръжна прокуратура. Когато получим информация от тях, ще бъде образувано дисциплинарно производство и полицаят ще бъде уволнен дисциплинарно”, заяви директорът на ОД МВР -Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Marica.bg

.......................................................................................................
.......................................................................................................

1 коментар:

  1. Това новина ли е? Защото нито е изненадващо, нито ново. Необичайното е, че наблягат на полицай-тартор. Не знам какъв тартор е след като истинската вина е на елтехниците. Tова им е навик от години. В моя вход като спрат тока през деня, после вечерта след края на работния ден същите техници минават и предлагат да включат тока, ако им платиш половината от таксата, която ще дадеш в Енергото. В България е така. Всеки дърпа, врътка, маже. Малкия човек по нищо не се различава от политиците.

    ОтговорИзтриване