петък, 31 май 2013 г.

Орешарски оттегля Калин Тихолов като министър





Кандидатът за премиер на програмното правителство Пламен Орешарски ще оттегли кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране, научи БГНЕС.

Вчера следобед, номинираният за премиер на програмното правителство от БСП Пламен Орешарски, обяви структурата и персоналните назначения в предлагания от него експертен кабинет, който предстои да бъде гласуван в сряда от новоизбраното 42-ро Народно събрание.
За министър на инвестиционното планиране Орешарски предложи проф. д-р Калин Тихолов, ръководител катедра в архитектурния факултет на УАСГ.

Необходимостта от подобно министерсво Орешарски мотивира със "занемарената работа по кадастъра и проблемите с усвояването на европейските фондове".

В интернет и електронните медии обаче веднага излезе информация, че арх. Тихолов е свързан със скандала "Дюнигейт" от началото на тази година, както и с подробния устройствен план за застрояването на Несебър. Буквално часове след това Орешарски разговарял с арх. Тихолов относно неговото оттегляне.

Рано тази сутрин в редакцията на БГНЕС получихме и отворено писмо до медиите от проф Тихолов, който обявява решението си да се оттегли от номинацията за министър .


Vesti.bg


Новият министър се оказа от кръга „Батко и Братко“ ...

.............................................................................................................................


Marabou Limited



Няма коментари:

Публикуване на коментар