петък, 31 май 2013 г.

Потресаващо! 1 млрд лева дупка в приходите от данъци !!!




Очакват се 1 млрд. лв. неизпълнение на събираемостта. Това бяха едни от първите числа, които ми направиха впечатление днес. Ще се постараем да запълним тези дупки, но предстоят много разговори с приходните агенции, каза Пламен Орешарски пред Слави Трифонов.

През август при всички случаи трябва да изплатим 800 млн. лв. заем, взет от предходното правителство, отделно са забавили вноската на страната от 600 млн. лв. за МВФ, общо това прави 1,4 млрд лева, каза Орешарски.

Къде са парите, след като бяхме финансов рай, попита водещият Слави Трифонов. Бяхме, но спрямо онези държави, от южната периферия, отвърна Орешарски.

Помните, че ме обвиняваха за 350-400 млн. лв. дефицит, а сега само искът на "Росатом" е 2,4 млрд. лв. по спора за АЕЦ "Белене" даде пример Орешарски.

Премиерът заяви, че проектът за новата атомна централа тепърва ще се обсъжда, за да се прецени дали е по-евтино да се плати, за да се прекрати проекта, или да се завърши. На мен все ми се струва, че да се завърши, ще е по-евтино, каза Орешарски.

Следващите няколко месеца ще уведомяваме обществеността за финансовото състояние, което заварваме в държавата, но не за да се оплакваме, а за да обясним какви мерки взимаме за изхода от кризата, каза Орешарски. И завърши с думите: Не смятаме постоянно да се обръщаме назад, защото ако постоянно гледаш назад, има опасност да се спънеш.

Marica.bg




Blancheporte



Няма коментари:

Публикуване на коментар