четвъртък, 2 януари 2020 г.

Почти всички вярват в тази заблуда



Съвременният човек съвсем сериозно вярва, че килограми се топят само във фитнеса. Ако му напомниш, че ще постигне същия ефект с извършването на каквато и да е работа, т.е. физическо усилие, ще отвърне, че то било друго.

Не разбира следното: номерът е да си плаща за излишни услуги. Медиите са му го набили в главата и той, без да усети, живее според диктата на тези медии.

Написах горното, защото спорих с една позната по темата. От години я наблюдавам как се връзва на всеки лайфстайл номер. Сега, естествено, е луда по фитнеса и убедено твърди, че много работи, но килограми сваля само с уредите в залата. Дори личната й лекарка го потвърдила, казвайки дословно "Pаботата е по-друг вид усилие. С нея не се свалят килограми". По-друг вид в сравнение с кое, питам аз? Възможно е лекарката нарочно да е казала така, за да се оттърве от глупави въпроси, защото междувременно научих нещо любопитно.

Отидох до работата на въпросната позната, за да се видим, и каква бе изненадата ми, когато видях заниманията й. "Голямото физическо натоварване" се състоеше в това да кръстосва между две маси, намиращи се на има-няма три метра една от  друга. От колегите й разбрах, че две трети от нейното работно време минават в пиене на кафе и чат по телефона.

Душице заблудена, така няма да свалиш килограми.

Ето как една самозаблуда води до друга. Тази жена упорито твърди, че перколясва от работа, при условие че почти цял ден е "на кафе с Гала". По този начин е невъзможно да свали килограми и така тази самозаблуда я води до нова самозаблуда - работата е друг вид усилие, но от него не се отслабва.

Не е необходим опитен манипулатор, за да подведе такава жена. Tя и самa се самозалъгва достатъчно успешно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар